Erzsébet Park Hotel***Superior, Mofetta Parádfürdő

Az Erzsébet Park Hotel***Superior hazánk egyik legvadregényesebb táján, a Mátrában, Parádfürdőn található, Budapesttől 110 km távolságra, Gyöngyös és Eger között félúton. Az érezhetően tiszta, kellemes levegő; az egyedülálló erdei közeg; a település nyugalma és a szálloda nívója együttesen garantálja azt, hogy vendégeink tényleges feltöltődésben részesülhessenek.

Szállodánk területén feláramló CO2 gáz felhasználásának lehetősége már az új szárny építése előtt felmerült, ezért felkértük a debreceni ATOMKI szakemberét Dr. Csige István atomfizikust, hogy végezzen méréseket a park területén, hogy meghatározhassuk a gáz összetétetét és koncetrációját. A kutatások során kiderült, hogy a nálunk feláramló gáz, ugyanolyan öszetételű, mint a Mátraderecskán található gáz. A kutatások befejezése után cégünk kiépítette a gázkutat a park területén, ahonnan szabályozottan, vezetéken keresztül jut be a gáz a mofetta medencébe. 2011- ben megnyílt a mofettánk, majd nem sokkal utána a Tisztifőorvosi Szolgálat gyógygázzá minősítette a medencénkben levő CO2 gázt. 2013-ben a mofettára alapozva megnyitotta kapuit gyógyászati részlegünk is. Mindezeknek köszönhetően 2014. február 17-én szállodánk elnyerte a gyógyszálló minősítést.

Egy hely, ahol a múlt varázsa, a jelen kényelme és a természet gyönyörködtető látványa várja az ide látogató kedves Vendégeinket.

Szállodánkban 99 szoba várja az ide látogató kedves Vendégeket, 2 wellness részlegünk gondoskodik a kellő feltöltődésről és kikapcsolódásról, I. osztályú éttermünk az ízletes ételekről, gyógyászati részlegünk pedig a mofettával és a kiegészítő egészségügyi szolgáltatásokkal ötvözve a teljes megújulásról és gyógyuslásról.   

Kiegészítő egészségügyi szolgáltatásaink:

1. Gyógytorna

Szolgáltatásunk kiválóan alkalmas gerinc és ízületi fájdalmak csillapítására, komplex mozgás terápiára, valamint kiemelendő a McKenzie terápia is.
Gyógytornatermünk alkalmas csoportos és egyéni foglalkozásokra egyaránt.

2. Kádfürdő adalékanyaggal

Kénes fürdő

Fürdőkúra formájában a bőrön át (és belélegezve) felszívódó kénnek vérnyomáscsökkentő hatása van, továbbá gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Szénsav fürdő

A szénsavfürdő értágító és keringést fokozó hatása közismert.

3. Magnetoterápia

A korlátozott mikrokeringés leghatékonyabb fizikai kezelőmódszere. Javítja a koncentrálóképességet, teljesítőképességet, elősegíti az esti elalvást, a gyógyulási folyamatokat, valamint jó közérzetet biztosít.
Felgyorsítja a méreganyagok elszállítását és csökkenti a fertőzésekre való hajlamot.

4. Gyógymasszázs

Szolgáltatásunk az orvos által felírtak alapján történik.

5. EKG

A mofetta használat kúraszerű igénybevétele esetén szükséges kötelező orvosi vizsgálat része.

6. Elektroterápia

Multifinkcionális elektroterápia része.

7. Mozgófejes UH kezelés

Az ultrahang készülékkel történő kezelés javítja a szövetek vérellátását, fájdalmat csillapít, puhítja a szöveteket, csökkenti a gyulladást, lazítja az izmokat és hámosít.

8. Tangentor (víz alatti vízsugár masszázs)

Víz alatti sugármasszázs, amelynek izomgörcsoldó, fájdalomcsillapító, keringésjavító hatása van.

9. Speciális emésztőszervi torna

A gyomor és a bélrendszer krónikus és acut gyulladásai esetén javallott terápia.

10. Timsós fürdővíz

Elsősorban speciális nőgyógyászati alkalmazása terjedt el: nőgyógyászati gyulladásos kórképekben, meddőség bizonyos formáiban, petefészek működési rendellenességeiben és hormonális zavarok esetén, valamint nőgyógyászati műtét utáni állapotok gyógykezelésében ad kiváló eredményt.

11. Iszappakolás

Az iszappakolás enyhíti a reuma és az ízületi fájdalmak okozta panaszokat.

12. Caracalla (hidromasszázs)

A caracalla víz alatti masszázs pezsgőfürdővel, melynek izomlazító, fájdalomcsökkentő, keringésjavító hatása van.

13. Parádi kénes gyógyvizes ivókúra

A gyomor és a bélrendszer krónikus és acut gyulladásai esetén javallott terápia.

15. Laboratóriumi vizsgálat

Gyógykezelések esetén a betegségekhez kapcsolódóan az orvos által kiírt vizsgálat.

16. Hasi UH, alsóvégtagi Doppler vizsgálat

Diagnosztikus vizsgálati módszerek különböző betegségekhez javasolva.