Erzsébet Park Hotel***Superior, Mofetta Parádfürdő

Az Erzsébet Park Hotel***Superior hazánk egyik legvadregényesebb táján, a Mátrában, Parádfürdőn található, Budapesttől 110 km távolságra, Gyöngyös és Eger között félúton. Az érezhetően tiszta, kellemes levegő; az egyedülálló erdei közeg; a település nyugalma és a szálloda nívója együttesen garantálja azt, hogy vendégeink tényleges feltöltődésben részesülhessenek.

Szállodánk területén feláramló CO2 gáz felhasználásának lehetősége már az új szárny építése előtt felmerült, ezért felkértük a debreceni ATOMKI szakemberét Dr. Csige István atomfizikust, hogy végezzen méréseket a park területén, hogy meghatározhassuk a gáz összetétetét és koncetrációját. A kutatások során kiderült, hogy a nálunk feláramló gáz, ugyanolyan öszetételű, mint a Mátraderecskán található gáz. A kutatások befejezése után cégünk kiépítette a gázkutat a park területén, ahonnan szabályozottan, vezetéken keresztül jut be a gáz a mofetta medencébe. 2011- ben megnyílt a mofettánk, majd nem sokkal utána a Tisztifőorvosi Szolgálat gyógygázzá minősítette a medencénkben levő CO2 gázt. 2013-ben a mofettára alapozva megnyitotta kapuit gyógyászati részlegünk is. Mindezeknek köszönhetően 2014. február 17-én szállodánk elnyerte a gyógyszálló minősítést.

Egy hely, ahol a múlt varázsa, a jelen kényelme és a természet gyönyörködtető látványa várja az ide látogató kedves Vendégeinket.

Szállodánkban 99 szoba várja az ide látogató kedves Vendégeket, 2 wellness részlegünk gondoskodik a kellő feltöltődésről és kikapcsolódásról, I. osztályú éttermünk az ízletes ételekről, gyógyászati részlegünk pedig a mofettával és a kiegészítő egészségügyi szolgáltatásokkal ötvözve a teljes megújulásról és gyógyuslásról.   

Kiegészítő egészségügyi szolgáltatásaink:

1. Mágnesterápia (érterápia)

A korlátozott mikrokeringés leghatékonyabb fizikai kezelőmódszere. Javítja a koncentrálóképességet, teljesítőképességet, elősegíti az esti elalvást, a gyógyulási folyamatokat, valamint jó közérzetet biztosít.
Felgyorsítja a méreganyagok elszállítását és csökkenti a fertőzésekre való hajlamot.

2. Multifinkcionális elektroterápia

A kis- és középfrekvenciás kezelések hatékonyak a fájdalommal járó kórfolyamatoknál, perifériás artériás keringészavaroknál, perifériás bénulásoknál, idegfájdalmaknál,
bénult végtagok izomzatainál és egyéb fájdalmak csillapításánál.

3. Vákuum terápia

 Készülékünk fokozza az izmok vérellátását és erősíti az izompumpa funkciót.

4. Ultrahang terápia

Az ultrahang készülékkel történő kezelés javítja a szövetek vérellátását, fájdalmat csillapít, puhítja a szöveteket, csökkenti a gyulladást, lazítja az izmokat és hámosít.

5. Gyógymasszázs

Szolgáltatásunk az orvos által felírtak alapján történik.

6. Gyógytorna

Szolgáltatásunk kiválóan alkalmas gerinc és ízületi fájdalmak csillapítására, komplex mozgás terápiára, valamint kiemelendő a McKenzie terápia is.
Gyógytornatermünk alkalmas csoportos és egyéni foglalkozásokra egyaránt.

7. Vasas- timsós fürdővíz

Elsősorban speciális nőgyógyászati alkalmazása terjedt el: nőgyógyászati gyulladásos kórképekben, meddőség bizonyos formáiban, petefészek működési rendellenességeiben és hormonális zavarok esetén, valamint nőgyógyászati műtét utáni állapotok gyógykezelésében ad kiváló eredményt.

8. Kénes fürdő

Fürdőkúra formájában a bőrön át (és belélegezve) felszívódó kénnek vérnyomáscsökkentő hatása van, továbbá gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.

9. Szénsav fürdő

A szénsavfürdő értágító és keringést fokozó hatása közismert.

10. Iszappakolás

Az iszappakolás enyhíti a reuma és az ízületi fájdalmak okozta panaszokat.

11. Paraffinpakolás

A paraffinpakolás különböző reumás, mozgásszervi betegségek kezelésére használt hőkezeléses eljárás, amely csillapítja a fájdalmat, fokozza a vérellátást és a helyi anyagcserét.

12. Caracalla (hidromasszázs)

A caracalla víz alatti masszázs pezsgőfürdővel, melynek izomlazító, fájdalomcsökkentő, keringésjavító hatása van.

13. Tangentor (víz alatti vízsugár masszázs)

Víz alatti sugármasszázs, amelynek izomgörcsoldó, fájdalomcsillapító, keringésjavító hatása van.